מתכננים טיול מאורגן לארה"ב? כך תתארגנו בצורה הטובה ביותר

מתכננים טיול מאורגן לארהב כך תתארגנו בצורה הטובה ביותר

מה מפריד ביניכם לבין טיול מאורגן לארה"ב? מזוודה אחת (לפחות!), הזמנת כרטיסי טיסה, תכנונים מלבבים וכמובן – הוצאת ויזה לארה"ב, אחד התהליכים הבירוקרטיים הידועים לשמצה העומדים בין ישראלים רבים לבין טיול ביבשת הנחשקת. החדשות הטובות: תהליך הוצאת ויזה לארה"ב הוא לא מסובך, אלא רק דורש סבלנות, הרבה שימת לב ורצוי לעשות אותו כמה שיותר מוקדם. רגע לפני שאתם מתכננים טיול מאורגן לארה"ב ונהנים מהמסלול שתוכנן לכם, הנה הדרך הטובה ביותר לגשת אל תהליך הוצאת הוויזה – ולמקסם את הסיכויים לקבל אותה.

ממלאים: טופס DS160

באתר של שגרירות ארצות הברית יחכה לכם טופס מהודר, ארוך ומעט מתסכל למילוי, בשפה האנגלית, והוא הצעד הראשון והחשוב ביותר בדרך לקבלת הוויזה המיוחלת. מלאו אותו כשאתם רגועים וכשיש לכם זמן לכך, שכן כל הפרטים בו חשובים מאוד.

משלמים וקובעים: תשלום אגרה וקביעת ריאיון בשגרירות

סיימתם למלא את הטופס? מצוין, כעת הגיע הזמן לשלם אגרה בסך 160$ ולקבוע ריאיון מסודר בשגרירות. מיד נגיע לפרטי הריאיון ומה עתיד לקרות בו, אך בשלב הזה רק חשוב לדעת שני דברים: הראשון הוא שייתכן והתאריך ייראה לכם רחוק שכן יש עומס תמידי בשגרירות והשני הוא שחשוב להגיע אליו בזמן (ייתכן וגם אז תיאלצו להמתין עד לכניסתכם).

מתכוננים: לקראת הריאיון בשגרירות

אל יום הריאיון בשגרירות תידרשו להגיע עם מספר פריטים, אחד מהם הוא תמונות פספורט ייעודיות להוצאת ויזה לארה"ב. בין השאר, ההנחיות לתמונות הפספורט הייעודיות כוללות צילום בשיער אסוף, אוזניים חשופות, בתמונה אין לחייך והרקע שלכם צריך להיות לבן. אין צורך לשנן מראש את כל הפרטים הללו, בכל חנות צילום העוסקת בצילומי תמונות פספורט לצורך הוצאת ויזה ידעו מהן ההנחיות הרלוונטיות – הקפידו לעדכן אותם, כמובן, בצורך שלכם.
פריטים נוספים שיש להגיע איתם אל הריאיון בשגרירות הם דרכון בתוקף, כמו גם עם טופס DS160 שמילאתם בשלב הראשון. הטיפ שלנו: הוסיפו אל המסמכים הללו כמה מסמכים נוספים המוכיחים יציבות כלכלית ואישית ומעגנים את הקשר שלכם עם מדינת ישראל. ככל שהנציגים בשגרירות יתרשמו שאתם לא מתכננים לרדת מהארץ ולהפוך לנטל על ארצות הברית, כך ייטב. אילו מסמכים כדאי לצרף? תלושי שכר אחרונים, חוזה עבודה רלוונטי, אישור לימודים ממוסד אקדמי, תעודת נישואים וכדומה, וכל מסמך מתאים שעולה על דעתכם ויכול לתמוך בכך שאתם מתכננים טיול קצר בלבד.

מתראיינים: מה קורה בריאיון להוצאת ויזה?

אסור להיכנס לשטחי השגרירות עם אמצעים אלקטרוניים, וכן, זה כולל גם את הטלפון הנייד שלכם. הוסיפו לכך את העובדה שייתכן ותידרשו להמתין זמן רב עד שתיקראו להיכנס לריאיון עצמו והנה לכם מסקנה מתבקשת: הצטיידו מבעוד מועד בכל מה שיכול להעסיק אתכם כראוי כדי שלא תטפסו על קירות השגרירות בהמתנה לריאיון המיוחל.
הריאיון עצמו קצר מאוד ויימשך דקות בודדות, וזה בדיוק הזמן שניתן לכם כדי להוכיח שכדאי לסמוך עליכם ולהעניק לכם ויזה. איך ממקסמים את הסיכויים לקבל אותה? מלבד החלקים הטכניים, עליהם עבדתם כבר בשלבים הקודמים, שמרו על יחסי אנוש טובים עם המראיין. היו אדיבים, ענו באופן ענייני לשאלות שאתם נשאלים ונסו להיות נינוחים ככל האפשר.
השלב האחרון בתהליך הוא ההמתנה לקבלת תשובה משגרירות ארצות הברית. במידה ובקשתכם אושרה, תתבקשו להשאיר מאחוריכם את הדרכון אך אל דאגה, הוא יישלח אליכם הביתה במהירות. במידה ולא קיבלתם אשרה, תוכלו לנסות שוב ולהתחיל את התהליך מחדש מיד, ללא תקופת המתנה. בהצלחה!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
יצירת קשר
דילוג לתוכן
דילוג לתוכן